KookJij

Schotse Eieren

Een heerlijk schotse eieren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Schotland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schotse Eieren te bereiden

Meng - in een diep bord - de bloem met het zout en de peper.
Pel de eieren en rol ze één voor één door de bloem totdat ze er rondom mee bedekt zijn.
Haal het vlees van de verse worst uit het vel.
Meng de Worcestershiresaus door het vlees.
Verdeel het vlees in 4 gelijke porties.
Druk één van de porties vlees plat tussen een vel plastic huishoudfolie.
Vouw het platgedrukte vlees rond een ei en maak er (met de handen) een gladde bal zonder scheurtjes van.
Pak de andere 3 eieren net zo in.
Klop het laatste ei los (in een diep bord of een soepkom).
Gooi overgebleven tarwebloem weg en vul het voor de bloem gebruikte bord met paneermeel.
Wentel de gehaktballen - één voor één - met een vork door het losgeklopte ei en rol ze daarna door het paneermeel (totdat ze er rondom goed mee bedekt zijn).
Frituur de Schotse eieren in olie van 175 graden Celsius in een frituurmandje in 4 - 5 minuten goudbruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Heerlijk :p;):)
derbyke

derbyke zegt:
Fijn hé Fabita wat een eitje met gehakt voor namen krijgt hopelijk komen we nog Webu Skondi tegen klinkt wel mooi :);)
:p
fabita

fabita zegt:
"Verrassingsballetjes" had er moeten staan, maar hup, het werd al verzonden. Gr.:):p
fabita

fabita zegt:
Wij noemen ze Webu Skondí (Verscholen Eieren) en maken ze inderdaad met gehakt. Mijn kleinkinderen noemden ze "Verrassings
derbyke

derbyke zegt:
Sofie een vraagje, waarom worst als je vers gehakt kunt gebruiken dan heb je het probleem toch niet met het vel.En 300 gr worst is dat niet een beetje weinig om de eitjes erin te draaien en dat voor 4 pers. Gelijk geertjan het schrijft wij noemen het ook vogelnestjes een heel oude traditie voor pasen. Groetjes van ons 3tjes :);):p maar het blijft nog altijd een lekker recept.
geertjan

geertjan zegt:
Sofie dit noemen ze bij ons VOGELNESTJE
eten we al jaren met pasen.