Recept
« Terug naar recepten
Schotse Eieren
PT60M
Schotse Eieren
Een heerlijk schotse eieren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Schotland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schotse Eieren te bereiden
Meng - in een diep bord - de bloem met het zout en de peper.
Pel de eieren en rol ze één voor één door de bloem totdat ze er rondom mee bedekt zijn.
Haal het vlees van de verse worst uit het vel.
Meng de Worcestershiresaus door het vlees.
Verdeel het vlees in 4 gelijke porties.
Druk één van de porties vlees plat tussen een vel plastic huishoudfolie.
Vouw het platgedrukte vlees rond een ei en maak er (met de handen) een gladde bal zonder scheurtjes van.
Pak de andere 3 eieren net zo in.
Klop het laatste ei los (in een diep bord of een soepkom).
Gooi overgebleven tarwebloem weg en vul het voor de bloem gebruikte bord met paneermeel.
Wentel de gehaktballen - één voor één - met een vork door het losgeklopte ei en rol ze daarna door het paneermeel (totdat ze er rondom goed mee bedekt zijn).
Frituur de Schotse eieren in olie van 175 graden Celsius in een frituurmandje in 4 - 5 minuten goudbruin en gaar.
Pel de eieren en rol ze één voor één door de bloem totdat ze er rondom mee bedekt zijn.
Haal het vlees van de verse worst uit het vel.
Meng de Worcestershiresaus door het vlees.
Verdeel het vlees in 4 gelijke porties.
Druk één van de porties vlees plat tussen een vel plastic huishoudfolie.
Vouw het platgedrukte vlees rond een ei en maak er (met de handen) een gladde bal zonder scheurtjes van.
Pak de andere 3 eieren net zo in.
Klop het laatste ei los (in een diep bord of een soepkom).
Gooi overgebleven tarwebloem weg en vul het voor de bloem gebruikte bord met paneermeel.
Wentel de gehaktballen - één voor één - met een vork door het losgeklopte ei en rol ze daarna door het paneermeel (totdat ze er rondom goed mee bedekt zijn).
Frituur de Schotse eieren in olie van 175 graden Celsius in een frituurmandje in 4 - 5 minuten goudbruin en gaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
:p
fabita zegt:
derbyke zegt:
apu zegt: