Recept
« Terug naar recepten
Schotse eieren
PT30M
Schotse eieren
Een heerlijk schotse eieren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schotse eieren te bereiden
Kook de eieren 6 min.laat ze schrikken en pel ze.Laat de eieren zover afkoelen zodat je ze in de hand kan houden.Wentel de eieren door de bloem.Haal het velletje van de braadworst en verdeel het vlees in 2 stukken.Verpak de eieren in het vlees en maak er een bal van.Klop het laatste ei los met de melk.Wentel de ballen eerst door het eimengsel,dan door paneermeel,weer in het eimengsel en als laatste weer door het paneermeel.Verhit de olie of ver tot 180C. en bak de ballen hierin goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Eet ze warm of koud met tomatenketchup of met een groente naar keuze.
Eet ze warm of koud met tomatenketchup of met een groente naar keuze.
Jo van Boxtel zegt:
Groetjes, Jolanda