Recept
« Terug naar recepten
Schouderkarbonade
PT170M
Schouderkarbonade
Een heerlijk schouderkarbonade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hendrik J Kuiper
Bereidingstijd:
170 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schouderkarbonade te bereiden
Bestrooi de schouderkarbonades met de varkenskruiden en wrijf dit in.
Stukje boter in braadpan en verhitten tot schuim eraf is. 2 Schouderkarbonades snel aanbraden tot ze bruin zijn en deze op een bord leggen.
Snijdt ondertussen de halve uien aan reepjes en de champignons aan doormidden en aan plakjes.
Klein stukje boter in de pan en verhitten tot schuim eraf is.
Volgende 2 schouderkarbonades aanbraden en daarna ook op het bord leggen.
Indien nodig weer een klein stukje boter in de pan en verhitten.
Uienstukjes erin, op hoge stand bakken en steeds omscheppen om verbranden te voorkomen, net zolang tot ze glazig zijn en bruin beginnen te worden.
Champignons erbij en onder omscheppen even meebakken.
Scheutje azijn erbij en omscheppen.
1,5 theelepel suiker erbij en omscheppen.
Kopje witte wijn erbij en het aanbaksel van de bodem door de jus roeren.
Een laurierblaadje erbij doen en de bouillonpoeder erdoor roeren.
De schouderkarbonades rondom dakpansgewijs op elkaar in de jus leggen.
Aanvullen met zoveel water dat de schouderkarbonades in voldoende vocht liggen om te sudderen.
Op lage stand 2,5 uur laten sudderen. Halverwege de schouderkarbonades omdraaien.
Stukje boter in braadpan en verhitten tot schuim eraf is. 2 Schouderkarbonades snel aanbraden tot ze bruin zijn en deze op een bord leggen.
Snijdt ondertussen de halve uien aan reepjes en de champignons aan doormidden en aan plakjes.
Klein stukje boter in de pan en verhitten tot schuim eraf is.
Volgende 2 schouderkarbonades aanbraden en daarna ook op het bord leggen.
Indien nodig weer een klein stukje boter in de pan en verhitten.
Uienstukjes erin, op hoge stand bakken en steeds omscheppen om verbranden te voorkomen, net zolang tot ze glazig zijn en bruin beginnen te worden.
Champignons erbij en onder omscheppen even meebakken.
Scheutje azijn erbij en omscheppen.
1,5 theelepel suiker erbij en omscheppen.
Kopje witte wijn erbij en het aanbaksel van de bodem door de jus roeren.
Een laurierblaadje erbij doen en de bouillonpoeder erdoor roeren.
De schouderkarbonades rondom dakpansgewijs op elkaar in de jus leggen.
Aanvullen met zoveel water dat de schouderkarbonades in voldoende vocht liggen om te sudderen.
Op lage stand 2,5 uur laten sudderen. Halverwege de schouderkarbonades omdraaien.