Zelf vind ik kruidenboters heerlijk op geroosterd vlees. Voor dit vlees maak ik meestal sinaasappelboter. Erbij vind ik heerlijk: een pittige rijstsalade.
(beide recepten volgen nog)
Recept
« Terug naar recepten
Schouderkarbonade in rozemarijnmarinade (opm)
PT20M
Schouderkarbonade in rozemarijnmarinade (opm)
Een heerlijk schouderkarbonade in rozemarijnmarinade (opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Zomers Vlees van de Barbecue (Delicious)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schouderkarbonade in rozemarijnmarinade (opm) te bereiden
Meng alle ingrediënten BEHALVE de karbonaden in de schaal goed door elkaar.
Wentel de karbonaden daarna door de marinade zodat ze overal ermee in aanraking zijn gekomen.
Laat het vlees dan in de marinade, dek de schaal af en laat de karbonaadjes minstens 1 uur in de koelkast marineren.
Haal het vlees eruit, maar bewaar de marinade.
Rooster de karbonaden 4 a 6 minuten (afhankelijk van de dikte) aan elke zijde op de bbq of tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Tussendoor bestrijken met de marinade.
Bestrooi ze aan tafel met zout en peper.
Wentel de karbonaden daarna door de marinade zodat ze overal ermee in aanraking zijn gekomen.
Laat het vlees dan in de marinade, dek de schaal af en laat de karbonaadjes minstens 1 uur in de koelkast marineren.
Haal het vlees eruit, maar bewaar de marinade.
Rooster de karbonaden 4 a 6 minuten (afhankelijk van de dikte) aan elke zijde op de bbq of tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Tussendoor bestrijken met de marinade.
Bestrooi ze aan tafel met zout en peper.