Recept
« Terug naar recepten
Schuimige ijskoffie met ricotta-chocoladetaart
PT130M
Schuimige ijskoffie met ricotta-chocoladetaart
Een heerlijk schuimige ijskoffie met ricotta-chocoladetaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
J. Peters
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schuimige ijskoffie met ricotta-chocoladetaart te bereiden
Klop de boter romig met 80 g suiker, het vanillemerg en een mespunt zout.
Zeef er de bloem boven en voeg het ei toe.
Kneed alles tot een soepel deeg.
Laat de deegbal in vershoudfolie verpakt minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de taartvorm er mee, zet de vorm terug in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Meng de ricotta met 150 g suiker.
Hak de chocolade fijn en meng met de sinaasappelschil door de ricotta.
Schep de ricotta op de deegbodem en strijk glad.
Bak de taart in circa 40 minuten bruin en gaar.
Laat hem afkoelen.
Mix de espresso in de keukenmachine of blender schuimig met de suiker,de ijsblokjes en eventueel een mespunt kaneel.
Serveer de ijskoffie direct, in cocktailcoupes.
Zeef er de bloem boven en voeg het ei toe.
Kneed alles tot een soepel deeg.
Laat de deegbal in vershoudfolie verpakt minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de taartvorm er mee, zet de vorm terug in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Meng de ricotta met 150 g suiker.
Hak de chocolade fijn en meng met de sinaasappelschil door de ricotta.
Schep de ricotta op de deegbodem en strijk glad.
Bak de taart in circa 40 minuten bruin en gaar.
Laat hem afkoelen.
Mix de espresso in de keukenmachine of blender schuimig met de suiker,de ijsblokjes en eventueel een mespunt kaneel.
Serveer de ijskoffie direct, in cocktailcoupes.
dorry zegt: