Recept
« Terug naar recepten
Schuimpjes
PT150M
Schuimpjes
Een heerlijk schuimpjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Schuimpjes te bereiden
Oven op laagste stand voor verwarmen. Mixer en grote schaal ontvetten met azijn en keukenpapier. Eiwitten stijfkloppen in schoon gemaakte kom. Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven. Daarna nog een minuut mixen. De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen. Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak de schuimpjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand. Na het bakken schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
knoeiwerk zegt:
Nee, want ik WEET dat het niet werkt. dat is het voordeel van kok en banketbakker zijn he. Dan weet je dingen zonder ze uit te proberen.
Overigens de laagste stand van een oven is UIT. Afgezien daarvan. De oven die ik heb heeft als laatste stand 30 graden. Dat is namelijk om brood te laten rijzen. Eiwit stolt pas bij 60 graden. Dus nogmaals: knoeirecept.
derbyke zegt:
evytjjuuuuh zegt:
jp zegt:
Heb je het al eens op deze manier geprobeerd?
Dan zul je zien dat het werkt.
Kijk gerust rond hoor!!! Je bent niets verplicht,
succes met zoeken;)
knoeiwerk zegt:
Karlijn zegt:
fame on my own55 zegt:
Nieuwsgierig:p
melia zegt:
yanissa zegt:
Karlijn zegt:
DutchRevenge zegt:
Dat is dus gelijk aan de temperatuur die vaak voor merinque wordt aangehouden.