Recept
« Terug naar recepten
Schwarzwalder-kirschpudding
PT30M
Schwarzwalder-kirschpudding
Een heerlijk schwarzwalder-kirschpudding recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
duitse nicht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schwarzwalder-kirschpudding te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 gr. vet de vorm in.
Bereidingswijze
De kersen onderin de ovenschotel leggen.
Boter en suiker in een kom zacht roeren, de eieren er 1 voor 1 door roeren. bloem en cacao met de melk en 20 ml. kirsch aanmaken. Giet het mengsel over de kersen.
Bruine suiker, water en 40 ml. kirsch vermengen en over de pudding gieten, 25 min. bakken of tot een ingestoken naald er droog en schoon uitkomt
Meteen serveren.
Bereidingswijze
De kersen onderin de ovenschotel leggen.
Boter en suiker in een kom zacht roeren, de eieren er 1 voor 1 door roeren. bloem en cacao met de melk en 20 ml. kirsch aanmaken. Giet het mengsel over de kersen.
Bruine suiker, water en 40 ml. kirsch vermengen en over de pudding gieten, 25 min. bakken of tot een ingestoken naald er droog en schoon uitkomt
Meteen serveren.