KookJij

Schweinegebrat uit de Sousvide

Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide
Recept van:
Bereidingstijd: 1260 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Chefkoch.de
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schweinegebrat uit de Sousvide te bereiden

  1. Doe de olie samen met de peper, komijn en knoflook in de blender en maal het fijn.
  2. Doe het vlees in een vacuumzak en giet hier de olie bij en trek deze vacuum. Laat het vlees een dag in de koelkast liggen.
  3. Verwarm het water in de Sousvide voor op 64 graden en doe de zak met het vlees hierin. Laat dit voor ongeveer 20 uur garen.
  4. Als de tijd verstreken is, haal het vlees uit de zak en bewaar het vocht wat er uit komt (hier kan je prima sauzen mee maken).
  5. Maak de grillpan gloeiend heet (met een beetje olie of boter) en bak het vlees vervolgens nog even aan.
  6. Snij het vlees in mooie plakken voor het serveren.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Wij nemen wel vaker Schweinegebrat mee uit Duitsland maar maken hier vaak Pulled Pork van in de Slowcooker. Dit keer wilden wij wat anders en hebben hem bereid in de Sousvide.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Het is zeker een aanrader!
Nico

Nico zegt:
omnomnom! Klinkt erg goed!