Recept
« Terug naar recepten
Sconebrood met havervlokken
PT10M
Sconebrood met havervlokken
Een heerlijk sconebrood met havervlokken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
293 kCal energie
7 Gram eiwit
8 (4 g ver Gram vet
51 Gram koolhydraten
7 Gram eiwit
8 (4 g ver Gram vet
51 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lekker koken met weinig of geen vet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sconebrood met havervlokken te bereiden
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 5) en bestuif een bakplaat met bakmeel.
2. Zeef het bakmeel, bakpoeder en zout in een grote mengkom en roer de havervlokken erdoor. Wrijf de boter met de vingertoppen door het mengsel tot dit eruit ziet als fijn broodkruim.
3. Roer met een mens met een afgerond lemmet zoveel van de melk door het mengsel, dat er een zacht, niet plakkerig deeg ontstaat.
4. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het tot het luchtig en glad is. Rol het uit tot een ronde lap van 14 cm doorsnee. Kerf met een klein, scherp mes een kruis in de bovenkant en leg het brood op de bakplaat. Bestrijk het brood met melk en bestrooi het met de rest van de havervlokken.
5. Bak het brood 15-20 minuten tot het mooi gerezen en goudbruin is. Laat het op een rooster iets afkoelen. Serveer het brood warm, desgewenst besmeerd met vruchtenjam.
2. Zeef het bakmeel, bakpoeder en zout in een grote mengkom en roer de havervlokken erdoor. Wrijf de boter met de vingertoppen door het mengsel tot dit eruit ziet als fijn broodkruim.
3. Roer met een mens met een afgerond lemmet zoveel van de melk door het mengsel, dat er een zacht, niet plakkerig deeg ontstaat.
4. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het tot het luchtig en glad is. Rol het uit tot een ronde lap van 14 cm doorsnee. Kerf met een klein, scherp mes een kruis in de bovenkant en leg het brood op de bakplaat. Bestrijk het brood met melk en bestrooi het met de rest van de havervlokken.
5. Bak het brood 15-20 minuten tot het mooi gerezen en goudbruin is. Laat het op een rooster iets afkoelen. Serveer het brood warm, desgewenst besmeerd met vruchtenjam.
Yvonne zegt: