Recept
« Terug naar recepten
Scones
PT30M
Scones
Een heerlijk scones recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan van der Hoeven
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
www.joyofbaking.com
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scones te bereiden
- Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
- Snijd de boter in blokjes van ongeveer 5X5 mm.
- Meng met de hand de boter door de droge ingrediënten.
- Meng de melk, yoghurt en het ei door elkaar en voeg het bij het bloemmengsel.
- Roer dit met een lepel tot het vocht goed is opgenomen. Roer niet langer dan nodig.
- Kneed het deeg voorzichtig op een met bloem bestoven oppervlag. Gebruik zo weinig mogelijk bloem daarvoor.
- Plet de deegbol met de hand tot je een plak hebt van ongeveer 1,5 cm dikte.
- Snijd uit de deegplak vormpjes die je leuk vindt.
- Leg de scones op een, met bakpapier bedekte, bakplaat.
- Bak in een voorverwarmde oven van 190 graden de scones in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snijd de boter in blokjes van ongeveer 5X5 mm.
- Meng met de hand de boter door de droge ingrediënten.
- Meng de melk, yoghurt en het ei door elkaar en voeg het bij het bloemmengsel.
- Roer dit met een lepel tot het vocht goed is opgenomen. Roer niet langer dan nodig.
- Kneed het deeg voorzichtig op een met bloem bestoven oppervlag. Gebruik zo weinig mogelijk bloem daarvoor.
- Plet de deegbol met de hand tot je een plak hebt van ongeveer 1,5 cm dikte.
- Snijd uit de deegplak vormpjes die je leuk vindt.
- Leg de scones op een, met bakpapier bedekte, bakplaat.
- Bak in een voorverwarmde oven van 190 graden de scones in ongeveer 15 minuten gaar.