Recept
« Terug naar recepten
Selder-rijstsoep
PT25M
Selder-rijstsoep
Een heerlijk selder-rijstsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Selder-rijstsoep te bereiden
1. Fruit de rijst in de olijfolie; Doe er de bouillon bij. Breng aan de kook. Doe de ui en selder - in snippers - erbij. Laat 10 à 15 minuten sudderen, tot de rijst goed gaar is.
2. Mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze nog 1 minuut doorkoken.
3. Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk af met een likje lobbig geklopte room en gehakte groene selderblaadjes. Serveer goed heet.
2. Mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze nog 1 minuut doorkoken.
3. Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk af met een likje lobbig geklopte room en gehakte groene selderblaadjes. Serveer goed heet.
kookfan zegt: