KookJij

Selder-rijstsoep

Een heerlijk selder-rijstsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Selder-rijstsoep te bereiden

1. Fruit de rijst in de olijfolie; Doe er de bouillon bij. Breng aan de kook. Doe de ui en selder - in snippers - erbij. Laat 10 à 15 minuten sudderen, tot de rijst goed gaar is.
2. Mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze nog 1 minuut doorkoken.
3. Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk af met een likje lobbig geklopte room en gehakte groene selderblaadjes. Serveer goed heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kookfan

kookfan zegt:
Amaai, vandaag weer allemaal soep, is die van gisteren al allemaal op. Jij moet dat wel echt hèèl hèèl graag eten. Precies wel hé. Groetjes