Recept
« Terug naar recepten
Selderij gepaneerd in Parmezaanse kaas
PT30M
Selderij gepaneerd in Parmezaanse kaas
Een heerlijk selderij gepaneerd in parmezaanse kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
receptenweb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Selderij gepaneerd in Parmezaanse kaas te bereiden
De selderij schoonmaken en in dikke schijven snijden. 5 minuten blancheren in kokend water, met wat zout en met het citroensap. Uit laten lekken op keukenpapier.
Klop de eierdooiers en voeg de créme fraïche toe. Naar smaak peper, zout en nootmuskaat toevoegen.
Haal de selderijschijven door dit mengsel en paneer ze vervolgens in de geraspte Parmezaanse kaas. Bak ze daarna goudbruin in de olijfolie op hoog vuur en laat ze vervolgens op keukenpapier uitlekken. Warm opdienen.
Klop de eierdooiers en voeg de créme fraïche toe. Naar smaak peper, zout en nootmuskaat toevoegen.
Haal de selderijschijven door dit mengsel en paneer ze vervolgens in de geraspte Parmezaanse kaas. Bak ze daarna goudbruin in de olijfolie op hoog vuur en laat ze vervolgens op keukenpapier uitlekken. Warm opdienen.