Recept
« Terug naar recepten
Selderijroomsoep
PT45M
Selderijroomsoep
Een heerlijk selderijroomsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Selderijroomsoep te bereiden
De knolselderij schillen, in vieren snijden en zacht koken in de runderfond.
De stukken selderij uit de soep halen en met wat kookvocht met de pureerstaaf pureren.
De puree bij de resterende kookvloeistof terug in de pan gieten.
De room en de créme fraiche erdoor roeren en de soep met wat citroensap, suiker, zout en peper op smaak brengen.
De soep afgedekt op een koele plaats zetten.
Kort voor het serveren:
De roomsoep verwarmen, maar niet meer laten koken, zodat haar frisse roomsmaak niet verliest.
De soep in koppen of borden scheppen en in het midden garneren met 3-4 roze peperkorreltjes.
De stukken selderij uit de soep halen en met wat kookvocht met de pureerstaaf pureren.
De puree bij de resterende kookvloeistof terug in de pan gieten.
De room en de créme fraiche erdoor roeren en de soep met wat citroensap, suiker, zout en peper op smaak brengen.
De soep afgedekt op een koele plaats zetten.
Kort voor het serveren:
De roomsoep verwarmen, maar niet meer laten koken, zodat haar frisse roomsmaak niet verliest.
De soep in koppen of borden scheppen en in het midden garneren met 3-4 roze peperkorreltjes.