Recept
« Terug naar recepten
Semifreddo met amaretto
PT40M
Semifreddo met amaretto
Een heerlijk semifreddo met amaretto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Semifreddo met amaretto te bereiden
Klop de room dik lobbig. Splits de eieren, klop de eiwitten stijf.
Klop de dooiers los met de suiker en de amaretto. Zet in een warmwaterbad en klop stevig tot de crème als een lint van de klopper afloopt (zoals bij een sabayon).
Zet van het vuur, maar blijf kloppen tot de crème afgekoeld is. Schep er de room en de verkruimelde koekjes door. Spatel er de eiwitsneeuw door.
Schep de crème in een cakevorm en zet hem ten misnste 4 uur in de diepvriezer.
Breng voor de saus het water met de honing tot tegen de kook aan. Doe er het sinaasappelsap en het limoensap bij. Laat heel kort opkoken en dan afkoelen.
Serveer de semifreddo in dikke plakken met de saus, geroosterde amandelschilfers, vers fruit, verse munt,...
Klop de dooiers los met de suiker en de amaretto. Zet in een warmwaterbad en klop stevig tot de crème als een lint van de klopper afloopt (zoals bij een sabayon).
Zet van het vuur, maar blijf kloppen tot de crème afgekoeld is. Schep er de room en de verkruimelde koekjes door. Spatel er de eiwitsneeuw door.
Schep de crème in een cakevorm en zet hem ten misnste 4 uur in de diepvriezer.
Breng voor de saus het water met de honing tot tegen de kook aan. Doe er het sinaasappelsap en het limoensap bij. Laat heel kort opkoken en dan afkoelen.
Serveer de semifreddo in dikke plakken met de saus, geroosterde amandelschilfers, vers fruit, verse munt,...