KookJij

Sesamstrikjes

Een heerlijk sesamstrikjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sesamstrikjes te bereiden

Meng het ei met de boter, olie, rose water, kaneel en bakpoeder. Voeg hierbij de geroosterde sesamzaadjes. Voeg daarna de bloem toe en kneed het goed. Voeg 1/2 kopje lauw water toe, zodat je een goed uitrolbaar deeg krijgt. Verdeel het deeg in 2 bollen. Rol de eerste bol uit en steek hier figuurtjes uit. Druk de 2 punten naar elkaar toe en zorg dat ze goed vast zitten. Als je ze allemaal af hebt bak je ze in de olie van 180 graden. Doe het gevouwen gedeelte naar beneden toe als je ze in de olie laat glijden, anders gaan ze open. Bak ze goudbruin. Als ze uit de olie komen haal je ze meteen door de voorverwarmde honing. Laatze even goed doortrekken in de honing, haal ze eruit en leg ze op keukenpapier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Veronica

Veronica zegt:
Het is niet handig om ze op keukenpapier te leggen als je ze in de honging heb neergelegd. Je kunt ze beter gewoon op een bord plaatsen omdat anders het keukenpapier aan de koekjes blijft kleven.;)