Ik vond de foto in Allerhande er zo vreselijk lekker uit zien, dat ik zeker wist dat ik dit gerecht wilde maken.
Ik was blij verrast toen mijn foto er even goed en lekker uit zag.
Maar uiteraard vooral dat het resultaat echt te gek is: WAT IS DIT EEN WERELDGERECHT!!!!
Ik ga meer recepten van deze kok zoeken.
Dit is een gerecht dat ook veel in het Midden/Oosten wordt gegeten.
Recept
« Terug naar recepten
Shakshuka (eieren in lichtpittige groenten)
PT45M
Shakshuka (eieren in lichtpittige groenten)
Een heerlijk shakshuka (eieren in lichtpittige groenten) recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
640 kCal energie
16 Gram eiwit
55 Gram vet
19 Gram koolhydraten
16 Gram eiwit
55 Gram vet
19 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Yotam Ottolenghi: het recept stond in Allerhande mei 2013
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Shakshuka (eieren in lichtpittige groenten) te bereiden
1. Verwarm de olijfolie en bak de uien samen met het komijnpoeder ongeveer 5 minuten.
2. De paprika, suiker en kruiden toevoegen en alles even bakken tot het een beetje gekleurd is.
3. Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper en versgemalen zwarte peper toe.
4. Laat dit zo'n 15 minuten prutten en voeg steeds een beetje water toe zodat het een smeuiïge saus blijft.
5. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper (en als je het echt wilt met zout).
6. Tot zover kun je dit gerecht van te voren maken.
7. Haal de laurier uit de groenten en doe het mengsel in een klein koekenpannetje.
8. Verwarm het op laag vuur en maak 2 holletjes.
9. Breek in elk holletje een ei en doe een deksel op de pan.
10. Laat dit 10 tot 12 minuten op een heel erg laag (!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn.
11. Bestrooi met de bieslook en eet het met een lekker knapperig broodje!
2. De paprika, suiker en kruiden toevoegen en alles even bakken tot het een beetje gekleurd is.
3. Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper en versgemalen zwarte peper toe.
4. Laat dit zo'n 15 minuten prutten en voeg steeds een beetje water toe zodat het een smeuiïge saus blijft.
5. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper (en als je het echt wilt met zout).
6. Tot zover kun je dit gerecht van te voren maken.
7. Haal de laurier uit de groenten en doe het mengsel in een klein koekenpannetje.
8. Verwarm het op laag vuur en maak 2 holletjes.
9. Breek in elk holletje een ei en doe een deksel op de pan.
10. Laat dit 10 tot 12 minuten op een heel erg laag (!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn.
11. Bestrooi met de bieslook en eet het met een lekker knapperig broodje!
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
Marijke zegt: