KookJij

Sherrysabayon met krieken

Een heerlijk sherrysabayon met krieken recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Colruyt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sherrysabayon met krieken te bereiden

Laat de krieken uitlekken, maar hou 50 ml van het sap.
Verkruimel de amandelkoekjes.



Verwarm de krieken met het sap zachtjes in een kleine kookpot met deksel.
Zet een tweede kookpot au bain-marie (d.w.z. in een andere kookpot met een bodempje water in, de bovenste kookpot mag het water niet raken). Doe er de eidooiers, rietsuiker, sherry en kaneel in. Klop ± 10 min. met een garde, tot de sabayon dik en smeuïg is. Zorg dat hij niet gaat koken.



Verdeel de warme krieken over 4 brede glazen (bv. whiskyglazen) en schep er de sabayon op. Werk af met de koekjeskruimels. Dien warm of koud op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst