Recept
« Terug naar recepten
Sherrysabayon met krieken
PT15M
Sherrysabayon met krieken
Een heerlijk sherrysabayon met krieken recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sherrysabayon met krieken te bereiden
Laat de krieken uitlekken, maar hou 50 ml van het sap.
Verkruimel de amandelkoekjes.
Verwarm de krieken met het sap zachtjes in een kleine kookpot met deksel.
Zet een tweede kookpot au bain-marie (d.w.z. in een andere kookpot met een bodempje water in, de bovenste kookpot mag het water niet raken). Doe er de eidooiers, rietsuiker, sherry en kaneel in. Klop ± 10 min. met een garde, tot de sabayon dik en smeuïg is. Zorg dat hij niet gaat koken.
Verdeel de warme krieken over 4 brede glazen (bv. whiskyglazen) en schep er de sabayon op. Werk af met de koekjeskruimels. Dien warm of koud op.
Verkruimel de amandelkoekjes.
Verwarm de krieken met het sap zachtjes in een kleine kookpot met deksel.
Zet een tweede kookpot au bain-marie (d.w.z. in een andere kookpot met een bodempje water in, de bovenste kookpot mag het water niet raken). Doe er de eidooiers, rietsuiker, sherry en kaneel in. Klop ± 10 min. met een garde, tot de sabayon dik en smeuïg is. Zorg dat hij niet gaat koken.
Verdeel de warme krieken over 4 brede glazen (bv. whiskyglazen) en schep er de sabayon op. Werk af met de koekjeskruimels. Dien warm of koud op.