Recept
« Terug naar recepten
Shirni baadoom
PT50M
Shirni baadoom
Een heerlijk shirni baadoom recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fariba khanoomjoon
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
13 Gram vet
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Shirni baadoom te bereiden
Bij deze taart is het lege slagroombekertje de maatbeker voor de andere ingrediënten. Roer de room, suiker, bloem, eieren en bakpoeder tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over een braadslee en bak het voor in 15-20 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven tot de bovenkant licht goudgeel is en niet meer plakt. Verwarm al roerend de boter, melk en suiker. Verdeel deze massa over de voorgebakken bodem, bestrooi met amandelschaafsel en bak de amandeltaart in 20-25 minuten goudgeel.
Laila zegt: