Recept
« Terug naar recepten
Shish-kebab
PT150M
Shish-kebab
Een heerlijk shish-kebab recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Shish-kebab te bereiden
Wrijf het vlees in met peper en zout.
Roer in een kom de helft van de olijfolie met citroensap, voeg er de helft van de gesnipperde ui, knoflook, tijm en laurier aan toe, leg het vlees erin en marineer het 2 uur afgedekt in de koelkast.
Rijg aan tweemaal zoveel pennen als er gasten zijn de sjalotjes, om en om stukjes vlees, paprika, aubergine en kleine tomaatjes.
Rooster het vlees boven gloeiend houtskool en bekwast het af en toe met de marinade.
Maak van de rijst een pilav als volgt.
Fruit de helft van de uien in de rest van de olie, voeg er de rijst en wat reepjes paprika aan toe en roer regelmatig tot de rijst glanzend geworden is.
Voeg het water, de rozijnen en amandelen toe en laat het geheel zachtjes gaar koken.
Roer in een kom de helft van de olijfolie met citroensap, voeg er de helft van de gesnipperde ui, knoflook, tijm en laurier aan toe, leg het vlees erin en marineer het 2 uur afgedekt in de koelkast.
Rijg aan tweemaal zoveel pennen als er gasten zijn de sjalotjes, om en om stukjes vlees, paprika, aubergine en kleine tomaatjes.
Rooster het vlees boven gloeiend houtskool en bekwast het af en toe met de marinade.
Maak van de rijst een pilav als volgt.
Fruit de helft van de uien in de rest van de olie, voeg er de rijst en wat reepjes paprika aan toe en roer regelmatig tot de rijst glanzend geworden is.
Voeg het water, de rozijnen en amandelen toe en laat het geheel zachtjes gaar koken.