Recept
« Terug naar recepten
Siciliaanse broccoli (broccoli alla siciliana)
PT120M
Siciliaanse broccoli (broccoli alla siciliana)
Een heerlijk siciliaanse broccoli (broccoli alla siciliana) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Siciliaanse broccoli (broccoli alla siciliana) te bereiden
Olijven in plakjes snijden,ansjovisfilets en ui fijnhakken,kaas in dunne reepjes snijden.Alle ingredienten met 2 dl.olijfolie vermengen,met zout kruiden.Een vuurvaste schaal met een gedeelte van het mengsel vullen en om de beurt de broccoliroosjes (even geblancheerd) en olijvenmengsel erop leggen.De bovenste laag moet bestaan uit broccoli en dan 0.5 dl. olijolie erover sprenkelen.Zoveel wijn erbij gieten zodat de groente onderstaat.De schaal in de oven doen en op een lage temperatuur (180C) ca.1.5 uur garen,todat de wijn is opgenomen.
peter kleuters zegt: