KookJij

Siciliaanse kwarktaart

Een heerlijk siciliaanse kwarktaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Siciliaanse kwarktaart te bereiden

Cakeblik dun invetten. Bodem met lange vingers bedekken en 2 eetlepels Marsala erover sprenkelen. Chocolade fijnhakken. Pistachenootjes fijnhakken. Druiven wassen, klein trosje bewaren voor garnering. Rest van druiven in stukjes snijden. Ricotta losroeren met suiker. Chocolade, nootjes en druiven door ricotta roeren. Citroen goed schoonboenen en schil raspen. Citroen uitpersen. Gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Citroensap met -rasp aan kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af in citroensap oplossen, door ricotta mengen. Slagroom stijfkloppen. 2/3 Deel van slagroom door ricottamengsel spatelen. Helft van ricottamengsel in cakeblik scheppen en gladstrijken, afdekken met laag lange vingers. Besprenkelen met 2 eetlepels Marsala. Rest van ricottamengsel erop scheppen en gladstrijken. Afdekken met lange vingers. Laatste eetlepels Marsala erover sprenkelen. Vorm afdekken en cassata in koelkast ca. 4 uur laten opstijven.
Bereiden
Cassata op schaal storten. Bovenkant bestrijken met rest van slagroom. Garneren met achtergehouden druiven. (Licht bestuiven met cacaopoeder). Cassata in ca. 8 plakken snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hoi Yvonne,
Ja, inderdaad, met aluminium of plastic folie.
Groet,
Anna
KookJij.
y.frencken

y.frencken zegt:
Hallo,
Een heel lekker recept.
Nog een klein vraagje :
De vorm afdekken met aluminium folie , voordat je hem in de koelkast plaatst ?
Gr Yvonne
lotte1

lotte1 zegt:
Dat staat toch ook bij de bronvermelding. Als het lekker is, is het toch geen probleem.
jacky

jacky zegt:
ricotta is dat kwark aub?