Recept
« Terug naar recepten
Siciliaanse uiensoep
PT40M
Siciliaanse uiensoep
Een heerlijk siciliaanse uiensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Siciliaanse uiensoep te bereiden
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de teentjes knoflook. Giet de bonen af en laat ze uitlekken.
Bereiden:
Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de uiringen en geperste knoflook 5 minuten. Schenk de wijn erbij en laat deze iets verdampen. Giet de bouillon erbij en voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Kook zachtjes 20 minuten. Schep de bonen en de peterselie of bladselderij erdoor en verwarm zonder te koken. Snijd het brood in schuine plakken en besmeer deze met boter gemengd met parmezaanse kaas en pesto. Serveer het brood erbij
Bereiden:
Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de uiringen en geperste knoflook 5 minuten. Schenk de wijn erbij en laat deze iets verdampen. Giet de bouillon erbij en voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Kook zachtjes 20 minuten. Schep de bonen en de peterselie of bladselderij erdoor en verwarm zonder te koken. Snijd het brood in schuine plakken en besmeer deze met boter gemengd met parmezaanse kaas en pesto. Serveer het brood erbij