KookJij

Sie joe tse, rode kip

Een heerlijk sie joe tse, rode kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: indische kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sie joe tse, rode kip te bereiden

Kies een pan waar de kip precies in past. Breng de sojasaus, 1 dl water, de rijstwijn of sherry, de suiker, de gepelde teentjes knoflook,gemberwortel en de steranijs aan de kook. Roer alles enkele malen goed om en leg de kip in de pan. Leg het deksel op de pan en laat de kip gedurende 20 minuten zachtjes sudderen. Schep iedere 5 minuten wat saus over de kip.
Neem de kip uit de pan en snijd hem in kleine stukken. Leg de stukken op een voorverwarmde schaal. Zeef de saus. Schenk een deel van de saus over de kip en dien de rest apart erbij op in een sauskom.
Geef er drooggekookte rijst bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Gerrit de afbeelding die ik bij het recept geplaatst heb is steranijs, dit is een vrucht. Dus niet de anijsblokjes die je in de supermarkt koopt, groetjes Marijke
gerrit

gerrit zegt:
waar is die gemberwortel dan, en dat anijs is de gewone die je in de supermarkt koopt voor anijs melk,gr Gerrit gebleven:D