Recept
« Terug naar recepten
Sie joe tse, rode kip
PT40M
Sie joe tse, rode kip
Een heerlijk sie joe tse, rode kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sie joe tse, rode kip te bereiden
Kies een pan waar de kip precies in past. Breng de sojasaus, 1 dl water, de rijstwijn of sherry, de suiker, de gepelde teentjes knoflook,gemberwortel en de steranijs aan de kook. Roer alles enkele malen goed om en leg de kip in de pan. Leg het deksel op de pan en laat de kip gedurende 20 minuten zachtjes sudderen. Schep iedere 5 minuten wat saus over de kip.
Neem de kip uit de pan en snijd hem in kleine stukken. Leg de stukken op een voorverwarmde schaal. Zeef de saus. Schenk een deel van de saus over de kip en dien de rest apart erbij op in een sauskom.
Geef er drooggekookte rijst bij.
Neem de kip uit de pan en snijd hem in kleine stukken. Leg de stukken op een voorverwarmde schaal. Zeef de saus. Schenk een deel van de saus over de kip en dien de rest apart erbij op in een sauskom.
Geef er drooggekookte rijst bij.
bobbeltje zegt: