Recept
« Terug naar recepten
Sierlijke zwaantjes met pistache-ijs
PT60M
Sierlijke zwaantjes met pistache-ijs
Een heerlijk sierlijke zwaantjes met pistache-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de bolleken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sierlijke zwaantjes met pistache-ijs te bereiden
Bereiding soezenbeslag:
Het water, boter en zout aan de kook brengen in een klein pannetje. Neem wanneer het kookt het pannetje van het vuur, lepel de gezeefde bloem er doorheen en verwarm het af en toe nog licht totdat het deeg gaar is en een glimmende bal vormt. Roer nu één voor één de eieren er doorheen.
Doe dit nog warme mengsel in een spuitzak met een glad spuitje (opening ter grootte van een potlood) en spuit 4 gelijke balletjes (ter grootte van een pingpongbal) op een bakplaat die ingesmeerd is met boter en bloem.
Spuit tevens 4 vraagtekens zonder punt (dit wordt het zwanenhalsje). Let op dat de grootte van het halsjes in verhouding is met de rest van de balletjes.
Bak dit af in een voorverwarmde oven op 200°C, à 25 minuten.
Bereiding eiwitschuim:
Teken op een stuk bakpapier 4 ovaaltjes met een lengte van 6 cm.
De eiwitten in de keukenmachine kloppen en geleidelijk de poedersuiker er aan toevoegen totdat het mengsel goed stijf is.
Doe dit mengsel in een spuitzak met een kartelspuitje en spuit op het bakpapier met de ovaaltjes een rand langs elk ovaaltje.
Vul met het resterende eiwitschuim de ovaaltjes op (niet te hoog!).
Verwarm de oven tot 140°C en droog de ovaaltjes in 1 tot 2 uur
TIP: De zwaantjes en het eiwitschuim kunnen 1 of 2 dagen van te voren gemaakt worden.
Bewaar ze wel in een trommel die luchtdicht afgesloten kan worden.
Garnering:
Snijdt de bovenkant van de soezenballetjes af en snijdt deze helft in tweeën.
Bestrooi deze helften met poedersuiker.
Leg een bolletje pistache ijs in de onderkant van de soezenballetjes.
Prik het zwanenhalsje in het ijs gebruik de 2 helften als vleugeltjes.
Gebruik de helft van een plakje carambola als staart voor het zwaantje.
Verdeel de aardbeiensaus over de 4 borden, plaats het eiwitschuim in de saus en zet vervolgens het zwaantje bovenop het eiwitschuim.
De resterende plakjes carambola kun je als garnering om de aardbeiensaus gebruiken.
Leg tevens een paar blaadjes mint in de saus.
Het water, boter en zout aan de kook brengen in een klein pannetje. Neem wanneer het kookt het pannetje van het vuur, lepel de gezeefde bloem er doorheen en verwarm het af en toe nog licht totdat het deeg gaar is en een glimmende bal vormt. Roer nu één voor één de eieren er doorheen.
Doe dit nog warme mengsel in een spuitzak met een glad spuitje (opening ter grootte van een potlood) en spuit 4 gelijke balletjes (ter grootte van een pingpongbal) op een bakplaat die ingesmeerd is met boter en bloem.
Spuit tevens 4 vraagtekens zonder punt (dit wordt het zwanenhalsje). Let op dat de grootte van het halsjes in verhouding is met de rest van de balletjes.
Bak dit af in een voorverwarmde oven op 200°C, à 25 minuten.
Bereiding eiwitschuim:
Teken op een stuk bakpapier 4 ovaaltjes met een lengte van 6 cm.
De eiwitten in de keukenmachine kloppen en geleidelijk de poedersuiker er aan toevoegen totdat het mengsel goed stijf is.
Doe dit mengsel in een spuitzak met een kartelspuitje en spuit op het bakpapier met de ovaaltjes een rand langs elk ovaaltje.
Vul met het resterende eiwitschuim de ovaaltjes op (niet te hoog!).
Verwarm de oven tot 140°C en droog de ovaaltjes in 1 tot 2 uur
TIP: De zwaantjes en het eiwitschuim kunnen 1 of 2 dagen van te voren gemaakt worden.
Bewaar ze wel in een trommel die luchtdicht afgesloten kan worden.
Garnering:
Snijdt de bovenkant van de soezenballetjes af en snijdt deze helft in tweeën.
Bestrooi deze helften met poedersuiker.
Leg een bolletje pistache ijs in de onderkant van de soezenballetjes.
Prik het zwanenhalsje in het ijs gebruik de 2 helften als vleugeltjes.
Gebruik de helft van een plakje carambola als staart voor het zwaantje.
Verdeel de aardbeiensaus over de 4 borden, plaats het eiwitschuim in de saus en zet vervolgens het zwaantje bovenop het eiwitschuim.
De resterende plakjes carambola kun je als garnering om de aardbeiensaus gebruiken.
Leg tevens een paar blaadjes mint in de saus.
lbennink zegt:
Ik ga ze maken als nagerecht voor de kerst!