Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappel-chocolademousse
PT25M
Sinaasappel-chocolademousse
Een heerlijk sinaasappel-chocolademousse recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
C1000 - L. V. 161111 - P. Valkenburg 210110
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappel-chocolademousse te bereiden
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil fijn;.
Breng het sinaasappelsap met de rasp en de suiker aan de kook en neem het van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los al roerende op in het warme sinaasappelsap, laat afkoelen tot kamertemparatuur.
Roer het sinaasappelsap in een dun straaltje door de slagroomvla.
Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het sinaasappelmengsel.
Schep de mousse in 4 glazen of coupes en laat in de koelkast in 2 uur opstijven.
Schil de geraspte sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Garneer de glazen met de sinaasappelpartjes en bestrooi met de kokos.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil fijn;.
Breng het sinaasappelsap met de rasp en de suiker aan de kook en neem het van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los al roerende op in het warme sinaasappelsap, laat afkoelen tot kamertemparatuur.
Roer het sinaasappelsap in een dun straaltje door de slagroomvla.
Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het sinaasappelmengsel.
Schep de mousse in 4 glazen of coupes en laat in de koelkast in 2 uur opstijven.
Schil de geraspte sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Garneer de glazen met de sinaasappelpartjes en bestrooi met de kokos.