KookJij

Sinaasappel-chocolademousse

Een heerlijk sinaasappel-chocolademousse recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: C1000 - L. V. 161111 - P. Valkenburg 210110
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappel-chocolademousse te bereiden

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil fijn;.
Breng het sinaasappelsap met de rasp en de suiker aan de kook en neem het van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los al roerende op in het warme sinaasappelsap, laat afkoelen tot kamertemparatuur.
Roer het sinaasappelsap in een dun straaltje door de slagroomvla.
Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het sinaasappelmengsel.
Schep de mousse in 4 glazen of coupes en laat in de koelkast in 2 uur opstijven.
Schil de geraspte sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Garneer de glazen met de sinaasappelpartjes en bestrooi met de kokos.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst