KookJij

Sinaasappel-kruidnagel bavarois met (zie opm)

Een heerlijk sinaasappel-kruidnagel bavarois met (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappel-kruidnagel bavarois met (zie opm) te bereiden

VOORBEREIDING BAVAROIS:
Breng het sinaasappelsap an de kook met de likeur, suiker en kruidnagels.
Week de gelatine ca 5 min. in ruim koud water.
Zeef het mengsel en los de uitgeknepen gelatine er in op.
Laat het mengsel onder af en toe roeren afkoelen en iets lobbig worden.
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel dit erdoor.
Schep het mengsel in soufflevormpjes en laat het in de koelkast opstijven.
VOORBEREIDING TRUFFEL:
Smelt de chocolade in een ronde kom au-bain-Marie.
Klop de boter met de glucose, slagroom en sinaasappelsap in een kom tot een luchtig mengsel.
Schenk de gesmolten chocolade erbij en klop het mengsel koud en laat het in de koelkast opstijven.
VOORBEREIDING SINAASAPPELSAUS:
Laat de sinaasappelsap met de kruidnagel en de suiker tot de helft inkoken.
Zeef de saus en laat hem afkoelen.
VOORBEREIDING FRAMBOZENCOULIS:
Breng de frambozen met de suiker aan de kook.
Pureer het mengsel, zeef het en roer er de frambozen frambozenlikeur door.
Laat de coulis afkoelen.
VOORBEREIDING GARNERING:
Snij het filodeeg in gelijke reepjes en frituur deze op(180 graden C.) lichtbruin en krokant.
BEREIDING/UITSERVEREN:
Haal de bavarois uit de vormpjes en leg ze op de borden.
Schep met een ijsknijper bollen uit het chocolademengsel en rol deze door de poedersuiker of de cacao.
Leg de truffels naast de bavarois en schenk er beide sauzen omheen.
Bestrooi de repen filodeeg met poedersuiker en garneer het gerecht ermee.
Serveer met vers fruit.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst