Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappel-lavendelcake met amandelstroop
PT45M
Sinaasappel-lavendelcake met amandelstroop
Een heerlijk sinaasappel-lavendelcake met amandelstroop recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Eigentijds vegetarisch, M. Elia - R. Schaaf 261211
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappel-lavendelcake met amandelstroop te bereiden
Oven 160°C / gasstand 2.
Vet een cakvorm in van 20 cm lengte in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Klop de boter met de suiker tot een bleke, luchtige massa.
Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
Zeef de bloem met het bakpoeder en meng hem met de sinaasappelschil, semolina en gemalen amandelen door de botermassa.
Roer heel rustig het sinaasappelsap en de yoghurt door de cakebeslag.
Giet het in de voorbereide vorm en bak de cake circa 1 uur in de oven tot de bovenkant stevig aanvoelt als u erop drukt en een in het midden erin gestoken spies er droog uitkomt.
Maak intussen de siroop.
Doe alle ingredienten in een pan, zet hem op laag vuur en breng de ingredienten langzaam aan de kook.
Laat de vloeistof op laag vuur in circa 20 minuten tot een siroop inkoken.
Neem de cake uit de oven en prik de bovenkant over het hele opplervlak in met een spies.
Giet de helft van de hete siroop erover en laat hem afkoelen.
Sprenkel vlak voor het opdienen de overgebleven siroop over de cake en zet er een dot creme fraiche op.
Geef hem als een dessert bij een etentje met een groot aantal gasten, samen met een sinaasappelsalade met basilicum en de Gembersorbet.
Vet een cakvorm in van 20 cm lengte in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Klop de boter met de suiker tot een bleke, luchtige massa.
Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
Zeef de bloem met het bakpoeder en meng hem met de sinaasappelschil, semolina en gemalen amandelen door de botermassa.
Roer heel rustig het sinaasappelsap en de yoghurt door de cakebeslag.
Giet het in de voorbereide vorm en bak de cake circa 1 uur in de oven tot de bovenkant stevig aanvoelt als u erop drukt en een in het midden erin gestoken spies er droog uitkomt.
Maak intussen de siroop.
Doe alle ingredienten in een pan, zet hem op laag vuur en breng de ingredienten langzaam aan de kook.
Laat de vloeistof op laag vuur in circa 20 minuten tot een siroop inkoken.
Neem de cake uit de oven en prik de bovenkant over het hele opplervlak in met een spies.
Giet de helft van de hete siroop erover en laat hem afkoelen.
Sprenkel vlak voor het opdienen de overgebleven siroop over de cake en zet er een dot creme fraiche op.
Geef hem als een dessert bij een etentje met een groot aantal gasten, samen met een sinaasappelsalade met basilicum en de Gembersorbet.