Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappel- ui-marmelade
PT25M
Sinaasappel- ui-marmelade
Een heerlijk sinaasappel- ui-marmelade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Sinaasappel- ui-marmelade te bereiden
1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en sinaasappelschil toe en kook zachtjes 10 minuten tot de uien glazig zijn.
2. Voeg de suiker toe, zout en kruidnagel en kook zachtjes door tot de suiker is opgelost in het sap van de uien. Voeg dan het sinaasappelsap en de azijn en eventueel de rode peper toe.
3. Zet het vuur hoger en kook onder voortdurend roeren, tot de uien honingkleurig zijn en het geheel niet meer vloeibaar is. Dit duur ca. 15 minuten.
4. Verwijder de rode peper als je die had toegevoegd. Giet het mengsel in een gesteriliseerder pot. Laat afkoelen, sluit af. Bewaar max. 3 weken in de koelkast.
2. Voeg de suiker toe, zout en kruidnagel en kook zachtjes door tot de suiker is opgelost in het sap van de uien. Voeg dan het sinaasappelsap en de azijn en eventueel de rode peper toe.
3. Zet het vuur hoger en kook onder voortdurend roeren, tot de uien honingkleurig zijn en het geheel niet meer vloeibaar is. Dit duur ca. 15 minuten.
4. Verwijder de rode peper als je die had toegevoegd. Giet het mengsel in een gesteriliseerder pot. Laat afkoelen, sluit af. Bewaar max. 3 weken in de koelkast.