Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelcoupes met amandel
PT30M
Sinaasappelcoupes met amandel
Een heerlijk sinaasappelcoupes met amandel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelcoupes met amandel te bereiden
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de witte basterdsuiker op. Neem de geweekte gelatine uit het water, knijp het goed uit en los deze al roerend van de warmtebron af op in het warme sap. Laat het sap met de gelatine afkoelen in een bak koud water. Klop de créme fraïche op en spatel hier het sinaasappelgelatinemengsel voorzichtig door. Schep de créme in coupes en laat het 2 uur in de koelkast opstijven. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin. Schep de bruine basterdsuiker erdoor. Bestrooi de toetjes hiermee en garneer met sinaasappel.