Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelcrepes met amandelkrullen ( zie opm)
PT60M
Sinaasappelcrepes met amandelkrullen ( zie opm)
Een heerlijk sinaasappelcrepes met amandelkrullen ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelcrepes met amandelkrullen ( zie opm) te bereiden
Crêpes:
Meng het cakemeel door de eieren. Voeg melk, boter en geraspte sinaasappelschil toe en meng alles goed door elkaar. Verwarm een pan met antiaanbaklaag op een matig hoog vuur. Giet een grote lepel beslag in de pan en verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem.
Haal de pan van het vuur wanneer de crêpe gaar is en keer de crêpes om op bakpapier om af te koelen.
Sinaasappelvulling:
Kook het sinaasappelsap tot de helft in en voeg de overige ingrediënten toe. Laat het nog 45 minuten koken tot het ingedikt is. Zeven en laten afkoelen.
Sinaasappelsaus:
Verhit de suiker in een pan totdat deze gecaramelliseerd is. Voeg het sinaasappelsap toe aan de karamel en laat dit 5 minuten mee verwarmen. Voeg boter, sinaasappelschil, citroensap en Grand Marnier toe en blijf het geheel verhitten.
Leg de sinaasappelvulling op de crêpe en rol de crêpe op. Leg de opgerolde crêpe in een pan tot deze warm is.
Serveer de crêpe op een bord, voeg saus toe en garneer met amandelsnippers, vanille-ijs en karamelstokjes en muntblaadjes.
Meng het cakemeel door de eieren. Voeg melk, boter en geraspte sinaasappelschil toe en meng alles goed door elkaar. Verwarm een pan met antiaanbaklaag op een matig hoog vuur. Giet een grote lepel beslag in de pan en verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem.
Haal de pan van het vuur wanneer de crêpe gaar is en keer de crêpes om op bakpapier om af te koelen.
Sinaasappelvulling:
Kook het sinaasappelsap tot de helft in en voeg de overige ingrediënten toe. Laat het nog 45 minuten koken tot het ingedikt is. Zeven en laten afkoelen.
Sinaasappelsaus:
Verhit de suiker in een pan totdat deze gecaramelliseerd is. Voeg het sinaasappelsap toe aan de karamel en laat dit 5 minuten mee verwarmen. Voeg boter, sinaasappelschil, citroensap en Grand Marnier toe en blijf het geheel verhitten.
Leg de sinaasappelvulling op de crêpe en rol de crêpe op. Leg de opgerolde crêpe in een pan tot deze warm is.
Serveer de crêpe op een bord, voeg saus toe en garneer met amandelsnippers, vanille-ijs en karamelstokjes en muntblaadjes.