Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelsabayon met Cointreau
PT45M
Sinaasappelsabayon met Cointreau
Een heerlijk sinaasappelsabayon met cointreau recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelsabayon met Cointreau te bereiden
1. Roer de eidooiers los met de suiker. Doe er het sinaasappelsap en de Cointreau bij en verwarm au bain-marie. Blijf roeren tot het mengsel de gewenste dikte heeft en verdeel over vier kommetjes. Laat ze afkoelen in de koelkast.
2. Breng de melk aan de kook. Snij het vanillestokje open en doe het merg bij de melk.
3. Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout en roer er voorzichtig de poedersuiker onder. Haal met een soeplepel een schep uit het eiwitmengsel en maak er meet een tweede lepel een 'eitje' van. Leg ze - één voor één - een minuutje in de zacht kokkende melk. Maak zo 8 eitjes.
4. Verdeel het eiwitschuim over de sabayon en werk af met enkele heel fijne plakjes sinaasappel.
2. Breng de melk aan de kook. Snij het vanillestokje open en doe het merg bij de melk.
3. Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout en roer er voorzichtig de poedersuiker onder. Haal met een soeplepel een schep uit het eiwitmengsel en maak er meet een tweede lepel een 'eitje' van. Leg ze - één voor één - een minuutje in de zacht kokkende melk. Maak zo 8 eitjes.
4. Verdeel het eiwitschuim over de sabayon en werk af met enkele heel fijne plakjes sinaasappel.