Recept
« Terug naar recepten
Sint-jakobsnoten in een groen jasje
PT45M
Sint-jakobsnoten in een groen jasje
Een heerlijk sint-jakobsnoten in een groen jasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sint-jakobsnoten in een groen jasje te bereiden
Schil en was de wortel, was de courgettes zonder ze te schillen maar snijd wel de uiteinden eraf.
Snijd de wortel in dunne schijfjes en de courgettes in repen met een dunschiller. Blancheer de groenten 3 of 4 minuten in kokend gezouten water.
Giet af.
Schik 6 of 7 repen courgette in een kruis (of een x) en leg daarop op een stapeltje de wortelschijfjes, de garnalen, de sint-jakobsnoten, een koffielepel Boursin, wat kervel, enkele roze peperbessen en breng op smaak met peper en zout. Sluit de repen courgette eromheen als een pakje. Herhaal dit voor elke sint-jakobsnoot.
Stoom ze een tiental minuten en serveer ze voorzichtig met behulp van een spatel.
Snijd de wortel in dunne schijfjes en de courgettes in repen met een dunschiller. Blancheer de groenten 3 of 4 minuten in kokend gezouten water.
Giet af.
Schik 6 of 7 repen courgette in een kruis (of een x) en leg daarop op een stapeltje de wortelschijfjes, de garnalen, de sint-jakobsnoten, een koffielepel Boursin, wat kervel, enkele roze peperbessen en breng op smaak met peper en zout. Sluit de repen courgette eromheen als een pakje. Herhaal dit voor elke sint-jakobsnoot.
Stoom ze een tiental minuten en serveer ze voorzichtig met behulp van een spatel.