Recept
« Terug naar recepten
Sjalottenbouillon gegratineerd met roquefort
PT90M
Sjalottenbouillon gegratineerd met roquefort
Een heerlijk sjalottenbouillon gegratineerd met roquefort recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sjalottenbouillon gegratineerd met roquefort te bereiden
Pel de sjalotten.
Snipper van de sjalotten 25 gram en bewaar dit als garnituur voor de soep.
Snijd de rest van de sjalotten in ringen.
Zet hierin de ringen aan gedurende ca 4 min.
Blus de sjalotten af met de cognac.
Doe de gevogeltebouillon erbij een breng het geheel aan de kook.
Temper het vuur en laat de bouillon ca 1 uur zachtjes trekken.
Laat de bouillon vervolgens afkoelen.
Maak een clarifique door de kipfilet te pureren en te mengen met de eiwitten, kleingesneden groenten, zout en peper.
Klaar de bouillon.
Zeef de bouillon door een passeerdoek en verwarm de bouillon opnieuw.
Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
Meng de roquefort met de room en de eierdooier en klop dit tot yoghurtdikte.
Uitserveren:
Verdeel de bieslook en de gesnipperde sjalot over de soepborden en vul deze met de hete bouillon.
Schep de roquefort-room op de bouillon en gratineer dit onder een hete grill
Snipper van de sjalotten 25 gram en bewaar dit als garnituur voor de soep.
Snijd de rest van de sjalotten in ringen.
Zet hierin de ringen aan gedurende ca 4 min.
Blus de sjalotten af met de cognac.
Doe de gevogeltebouillon erbij een breng het geheel aan de kook.
Temper het vuur en laat de bouillon ca 1 uur zachtjes trekken.
Laat de bouillon vervolgens afkoelen.
Maak een clarifique door de kipfilet te pureren en te mengen met de eiwitten, kleingesneden groenten, zout en peper.
Klaar de bouillon.
Zeef de bouillon door een passeerdoek en verwarm de bouillon opnieuw.
Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
Meng de roquefort met de room en de eierdooier en klop dit tot yoghurtdikte.
Uitserveren:
Verdeel de bieslook en de gesnipperde sjalot over de soepborden en vul deze met de hete bouillon.
Schep de roquefort-room op de bouillon en gratineer dit onder een hete grill