Recept
« Terug naar recepten
Skrei met een korstje van sesam en parmezaan, pizzaiolasaus
PT30M
Skrei met een korstje van sesam en parmezaan, pizzaiolasaus
Een heerlijk skrei met een korstje van sesam en parmezaan, pizzaiolasaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Skrei met een korstje van sesam en parmezaan, pizzaiolasaus te bereiden
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
Smeer een ovenschotel in met een beetje olie en leg er de stukken skrei in. Meng het ei met het paneermeel, de parmezaan, de sesamzaadjes, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Meng tot een homogene pasta. Smeer de pasta op de vis uit in een dikke laag. Zet opzij.
Doe 2 eetlepels olie in een steelpan en fruit de geperste knoflook hierin gedurende 2 min. op een zacht vuur. Voeg de tomaten en de oregano toe, zet een deksel op de pan en laat 15 min. heel zacht sudderen.
Plaats de vis in de oven en laat ook 15 min. bakken.
Voeg de kappertjes bij de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de skrei met de saus, bestrooi met peterselie. Geef er verse pasta bij.
Smeer een ovenschotel in met een beetje olie en leg er de stukken skrei in. Meng het ei met het paneermeel, de parmezaan, de sesamzaadjes, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Meng tot een homogene pasta. Smeer de pasta op de vis uit in een dikke laag. Zet opzij.
Doe 2 eetlepels olie in een steelpan en fruit de geperste knoflook hierin gedurende 2 min. op een zacht vuur. Voeg de tomaten en de oregano toe, zet een deksel op de pan en laat 15 min. heel zacht sudderen.
Plaats de vis in de oven en laat ook 15 min. bakken.
Voeg de kappertjes bij de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de skrei met de saus, bestrooi met peterselie. Geef er verse pasta bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Ik zal hier even antwoorden in Erwin zijn plaats. Skrei is winterkabeljauw uit de Noorse Lofoten. De vis heet zo omdat ze in Noorwegen tegen een zwerver skreid zeggen. De winterkabeljauw is elk jaar heel lang onderweg om voor nageslacht te zorgen en daarom heet de vissoort zo.
Ik hoop dat het nu wat duidelijker is voor je.
Groetjes, Hilde.
leny dubois zegt:
Erwin Elens zegt: