KookJij

Skrei met een korstje van sesam en parmezaan, pizzaiolasaus

Een heerlijk skrei met een korstje van sesam en parmezaan, pizzaiolasaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Skrei met een korstje van sesam en parmezaan, pizzaiolasaus te bereiden

Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
Smeer een ovenschotel in met een beetje olie en leg er de stukken skrei in. Meng het ei met het paneermeel, de parmezaan, de sesamzaadjes, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Meng tot een homogene pasta. Smeer de pasta op de vis uit in een dikke laag. Zet opzij.
Doe 2 eetlepels olie in een steelpan en fruit de geperste knoflook hierin gedurende 2 min. op een zacht vuur. Voeg de tomaten en de oregano toe, zet een deksel op de pan en laat 15 min. heel zacht sudderen.
Plaats de vis in de oven en laat ook 15 min. bakken.
Voeg de kappertjes bij de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de skrei met de saus, bestrooi met peterselie. Geef er verse pasta bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Bedankt voor je reactie en dat op Moederdag ;-) Uitleg klopt volledig .
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo leny dubois,
Ik zal hier even antwoorden in Erwin zijn plaats. Skrei is winterkabeljauw uit de Noorse Lofoten. De vis heet zo omdat ze in Noorwegen tegen een zwerver skreid zeggen. De winterkabeljauw is elk jaar heel lang onderweg om voor nageslacht te zorgen en daarom heet de vissoort zo.
Ik hoop dat het nu wat duidelijker is voor je.
Groetjes, Hilde.
leny dubois

leny dubois zegt:
wat is skrei ik heb daar nog nooit van gehoort ik weet ook niet wat het is dus als je me op weg wil helpen graag alvast bedankt