KookJij

Sla met ei met ui met aardappelen

Een heerlijk sla met ei met ui met aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sla met ei met ui met aardappelen te bereiden

Aardappelen schillen, wassen, iets zout erop en koken.
Eieren in 8 min. hard koken.
Ondertussen boter zachtjes smelten en de grof gesneden uien zachtjes gaar stoven (uiensaus).
De sla en de tomaten wassen (sla droogcentifugeren)
De sla in stukjes plukken op de 4 borden verdelen en hierop de in brunoise gesneden tomaat.
De gekookte eieren pellen en in de lengte en breedte door de eiersnijder doen dit over de tomaat verdelen.
Gekookte (warme)aardappelen erbij, een lepel uiensaus en slasaus.
Alles goed mengen en naar behoefte iets meer saus of slasaus toevoegen.

Mijn kookverhaal (Cherie Brokx)

Heerlijk en snel Brabants recept.
Vooral kinderen vinden dit lekker mits de sla en tomaat niet te grof zijn gesneden.
Kwam vroeger en nog steeds op tafel onder de naam
sloaj meej aai meej juin meej èèrpel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Dat klinkt inderdaad wel goed ja!
Toine

Toine zegt:
Daarbij heerijk vis sticks. Kunnen er ook doorheen geprakt worden.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Cherie,
Die sloaj meej aai meej juin meej èèrpel groeide zeker in de Piël? Daor wier dè nogal`s gegète.Wij krigge dè vroeger tuus ok mei.