Recept
« Terug naar recepten
Slaatje van gerookte forel en kruiden
PT20M
Slaatje van gerookte forel en kruiden
Een heerlijk slaatje van gerookte forel en kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vis en vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slaatje van gerookte forel en kruiden te bereiden
Hak hardgekookte eieren fijn
Snij forelfilet in stukjes.
Maak waspeen schoon en blacheer ,snij daarna in stukjes.
Was radijs en snijd in plakjes
Was de paprika verwijder de zaadlijsten en in kleine blokjes snijden.
De veldsla wassen en laten uitlekken.
Snijd de kernen uit de witlof, snijd de witlof in ringen, wassen en uit laten lekken.
Was de kruiden, laat deze uitlekken, en snijd de kruiden fijn.
Hak het ui fijn.
Maak dressing van azijn,mosterd, olie roer de gehakte kruiden en ui erdoor.
Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Vermeng de ingrediënten voorzichtig met de dressing.
Serveren met eieren en tuinkers.
Snij forelfilet in stukjes.
Maak waspeen schoon en blacheer ,snij daarna in stukjes.
Was radijs en snijd in plakjes
Was de paprika verwijder de zaadlijsten en in kleine blokjes snijden.
De veldsla wassen en laten uitlekken.
Snijd de kernen uit de witlof, snijd de witlof in ringen, wassen en uit laten lekken.
Was de kruiden, laat deze uitlekken, en snijd de kruiden fijn.
Hak het ui fijn.
Maak dressing van azijn,mosterd, olie roer de gehakte kruiden en ui erdoor.
Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Vermeng de ingrediënten voorzichtig met de dressing.
Serveren met eieren en tuinkers.