Recept
« Terug naar recepten
Slanke cranberry- huttenkase-muffins
PT30M
Slanke cranberry- huttenkase-muffins
Een heerlijk slanke cranberry- huttenkase-muffins recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ruijsbroekjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slanke cranberry- huttenkase-muffins te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 C.
Vet het muffinblik in of zet er papieren cakevormpjes in. Zeef de bloem met de suiker en het bakpoeder in een grote kom. Klop in een middelgrote kom de eieren, olie, melk, vanille en hüttenkäse door elkaar.
Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn. Schep er losjes de gedroogde cranberry’s door. Vul elk muffinvormpje voor driekwart.
Bak 15-20 minuten (voor minimuffins) of 20-25 minuten (voor standaard muffins) in de oven, of tot de muffins goudgeel zijn en een sateprikker er schoon uitkomt.
Laat enkele minuten in het blik afkoelen en daarna verder op een rooster.
Serveer warm of op kamertemperatuur.
Vet het muffinblik in of zet er papieren cakevormpjes in. Zeef de bloem met de suiker en het bakpoeder in een grote kom. Klop in een middelgrote kom de eieren, olie, melk, vanille en hüttenkäse door elkaar.
Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn. Schep er losjes de gedroogde cranberry’s door. Vul elk muffinvormpje voor driekwart.
Bak 15-20 minuten (voor minimuffins) of 20-25 minuten (voor standaard muffins) in de oven, of tot de muffins goudgeel zijn en een sateprikker er schoon uitkomt.
Laat enkele minuten in het blik afkoelen en daarna verder op een rooster.
Serveer warm of op kamertemperatuur.
odette59 zegt:
Ik ga ze zeker uitproberen.