Recept
« Terug naar recepten
Slasoep met erwten
PT30M
Slasoep met erwten
Een heerlijk slasoep met erwten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slasoep met erwten te bereiden
Snij de sla in grove stukken. Verhit de boter en fruit hierin de fijngesnipperde uien, voeg sla, geperste look en een takje tijm toe, laat onder deksel stoven tot de sla geslonken is. Giet de bouillon erbij, voeg aardappelblokjes en erwten toe en laat het geheel, onder deksel, 10 minuten zacht koken. Schep wat erwtjes en slaslierten uit de soep, verwijder het tijmtakje en pureer de soep in de blender. Voeg sla en erwten terug bij de soep, breng op smaak met peper en zout, laat de soep goed doorwarmen en dien op.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Dien de soep eventueel op met gebakken broodkorstjes of een lepel licht opgeklopte room