Recept
« Terug naar recepten
Sliptong in wittewijnsaus
PT25M
Sliptong in wittewijnsaus
Een heerlijk sliptong in wittewijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sliptong in wittewijnsaus te bereiden
Klop de eidooiers los met de slagroom. Roer de bouillon en witte wijn door elkaar. Plaats een vuurvaste schaal in een oven met een temperatuur van ca. 100°C.
Bereiden:
Verhit het bouillon-wijnmengsel in een wijde koekenpan. Leg de visfilets in het hete vocht en pocheer ze in ongeveer 4 minuten net gaar. De filets mogen niet koken en uit elkaar vallen. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets. Schep de filets uit de pan in de voorverwarmde ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie om de filets warm te houden. Roer met een garde enkele lepels van het visvocht uit de koekenpan bij de losgeklopte eidooiers. Giet dit mengsel al roerend terug in de koekenpan en laat het op een matige hittebron binden. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus over de visfilets.
Tip:
Eet hier aardappelpuree en spinazie bij.
Variatie:
Voeg aan dit gerecht circa 200 gram ontvelde en pitloze druiven (uit blik) toe. Bestrooi de saus met ongeveer 25 gram geraspte gruyèrekaas. Plaats de vuurvaste schaal even onder de grill en laat de kaas gratineren.
Bereiden:
Verhit het bouillon-wijnmengsel in een wijde koekenpan. Leg de visfilets in het hete vocht en pocheer ze in ongeveer 4 minuten net gaar. De filets mogen niet koken en uit elkaar vallen. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets. Schep de filets uit de pan in de voorverwarmde ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie om de filets warm te houden. Roer met een garde enkele lepels van het visvocht uit de koekenpan bij de losgeklopte eidooiers. Giet dit mengsel al roerend terug in de koekenpan en laat het op een matige hittebron binden. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus over de visfilets.
Tip:
Eet hier aardappelpuree en spinazie bij.
Variatie:
Voeg aan dit gerecht circa 200 gram ontvelde en pitloze druiven (uit blik) toe. Bestrooi de saus met ongeveer 25 gram geraspte gruyèrekaas. Plaats de vuurvaste schaal even onder de grill en laat de kaas gratineren.