KookJij

Smoor djawa

Een heerlijk smoor djawa recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Smoor djawa te bereiden

Ui in halve ringen, vlees braden met de uien, dan de overige ingrediënten, 3 uur zachtjes stoven.
1/2 Uur voor eindtijd de gefrituurde aardappelen erbij doen en de gepelde en gesneden tomaten erbij doen.
Aanmaken met maïzena.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Fruit de uien en de knoflook op ZACHT vuur,samen met de laos met braadboter; maar het liefst met wokolie of arachideolie; deksel op de pan en als de uitjes goed glazig zijn en iets bruinen, haal ik het uit de pan en bak dan pas het vlees in het achtergebleven vet; vuur HOOG, vlees in braadboter of olie dichtschroeien, vuur temperen,uien toevoegen, doormengen en met een beetje heet water laten sudderen. Géén ketjap + azijn erbij, want het wordt vanzelf bruin en zacht. Dit is mijn tip hoor, géén kritiek!:D:p
truitje

truitje zegt:
Hoi, er staat in het recept nergens dat de aardappelen gefrituurd moeten worden dus ik vraag me oprecht af of het een vergissing is of dat het recept niet klopt.
En Jan, hebt U het gemaakt met gefrituurde aardappelen???? Ben benieuwd. Groetjes Gerda :p:p:p
jan

jan zegt:
AL twee keer gemaakt heerlijk was het.:):)
Aad Stadhouders

Aad Stadhouders zegt:
Is het niet beter om de ketjap het laatste half uur pas meelaten stoven i.v.m. het droog worden van het vlees, het wordt pas erg lekker als je het een dag van te voren maakt.
Groetjes,
Aad
truitje

truitje zegt:
Hoi Yvonne, gefrituurde !!!!! of geschilde aardappelen er bij doen. Het lijkt me erg lekker hoor maar dit vraag ik me toch af. ;);) Groetjes Gerda :p:p:p