Recept
« Terug naar recepten
Smoor met eieren (smooreieren)
PT20M
Smoor met eieren (smooreieren)
Een heerlijk smoor met eieren (smooreieren) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Chinees-Indisch kookboek
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Smoor met eieren (smooreieren) te bereiden
Was en droog de prei en snijd deze in zeer smalle ringen.
Snijd de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten fijn.
Verwarm 3 eetlepels boter en fruit daarin de ui en prei glazig.
Doe de knoflook met de ketjap, stukjes tomaat en tomatenpuree erbij en laat het geheel, onder regelmatig omscheppen, gaar worden.
Bak in de rest van de boter 4 spiegeleieren.
Proef het groentemengsel en voeg naar smaak nootmuskaat, peper en zout toe.
Schep het warme groentemengsel in een ondiepe verwarmde schotel, leg de spiegeleieren erop en serveer direct.
Snijd de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten fijn.
Verwarm 3 eetlepels boter en fruit daarin de ui en prei glazig.
Doe de knoflook met de ketjap, stukjes tomaat en tomatenpuree erbij en laat het geheel, onder regelmatig omscheppen, gaar worden.
Bak in de rest van de boter 4 spiegeleieren.
Proef het groentemengsel en voeg naar smaak nootmuskaat, peper en zout toe.
Schep het warme groentemengsel in een ondiepe verwarmde schotel, leg de spiegeleieren erop en serveer direct.
menj zegt:
Ziet er goed uit.
Nu nog even prei halen en klaarmaken ....
Heerlijk :p