Recept
« Terug naar recepten
Smoorsticks
PT90M
Smoorsticks
Een heerlijk smoorsticks recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Riet Noordzij-Toebak
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ramon Beuk, de telegraaf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Smoorsticks te bereiden
Breng de drumsticks op smaak met zout en peper en bak ze in ruim olie in ongeveer 10 minuten mooi bruin. Strooi de nootmuskaat over de kip.
Meng in een maatbeker de rode peper met de tomatenpuree, limoensap, gember, gembersiroop, ketjap, 3 eetlepels sojasaus en de bouillon en pureer het geheel met de staafmixer.
Giet de saus over de kip, plaats een deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur ongeveer een uur smoren. Kook de noedels in ruim water en spoel ze koud. Blancheer de haricots verts 2 minuten in ruim kokend water en spoel ook deze koud.
Bak de haricots verts, als de kip gaar is, in een beetje olie aan en voeg na 1 minuut de noedels toe. Schenk er een eetlepel sojasaus bij en schep goed om. Schep de noedels op het bord zodat een langwerpig hoopje ontstaat. Leg er schuin 2 drumsticks op en druppel er lekker wat saus over.
Meng in een maatbeker de rode peper met de tomatenpuree, limoensap, gember, gembersiroop, ketjap, 3 eetlepels sojasaus en de bouillon en pureer het geheel met de staafmixer.
Giet de saus over de kip, plaats een deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur ongeveer een uur smoren. Kook de noedels in ruim water en spoel ze koud. Blancheer de haricots verts 2 minuten in ruim kokend water en spoel ook deze koud.
Bak de haricots verts, als de kip gaar is, in een beetje olie aan en voeg na 1 minuut de noedels toe. Schenk er een eetlepel sojasaus bij en schep goed om. Schep de noedels op het bord zodat een langwerpig hoopje ontstaat. Leg er schuin 2 drumsticks op en druppel er lekker wat saus over.