KookJij

Sneeuwballen

Een heerlijk sneeuwballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sneeuwballen te bereiden

Breng water met zout en boter aan de kook. Roer ineens alle bloem erdoor en blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor. Was de rozijnen, maak ze goed droog en snijd sukade en oranjesnippers klein. Roer de vruchten door het deeg en verdeel het deeg in 20 balletjes. Verhit ruim slaolie in een stevige pan tot er een lichte damp afkomt (170 °C) en laat 2 à 3 bolletjes in het vet glijden. Laat ze langzaam rijzen en bruin bakken. Laat de sneeuwballen even op keukenpapier uitlekken en dien ze op, dik bestrooid met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hailan

hailan zegt:
jammie:p
Ikkuh

Ikkuh zegt:
4 eieren zijn best veel..