Recept
« Terug naar recepten
Snelle spaghetti bolognaise
PT28M
Snelle spaghetti bolognaise
Een heerlijk snelle spaghetti bolognaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
28 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allrecipes.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snelle spaghetti bolognaise te bereiden
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Verkruimel het gehakt in de pan en roerbak dit 2 min. tot het rul is en bruin kleurt.
Voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en schep ze 1 min. om op matig vuur. Voeg de tomaten en de passata toe en schep alles om. Voeg de oregano en wat zout en peper toe. Laat de saus 15 min. pruttelen op matig vuur, onder af en toe roeren.
Kook intussen de spaghetti in een pan met lichtgezouten, kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en doe hem over in een voorverwarmde schaal.
Breng de saus op smaak en schep hem over de warme pasta. Losjes door elkaar scheppen en direct serveren met een kommetje geraspte Parmezaanse kaas.
Voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en schep ze 1 min. om op matig vuur. Voeg de tomaten en de passata toe en schep alles om. Voeg de oregano en wat zout en peper toe. Laat de saus 15 min. pruttelen op matig vuur, onder af en toe roeren.
Kook intussen de spaghetti in een pan met lichtgezouten, kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en doe hem over in een voorverwarmde schaal.
Breng de saus op smaak en schep hem over de warme pasta. Losjes door elkaar scheppen en direct serveren met een kommetje geraspte Parmezaanse kaas.
monique ottenbros zegt:
Als je er een scheutje witte wijn, een laurierblaadje en een runder bouillonblokje bij doet kan je een minder snelle maar ook heerlijke saus van maken! Gewoon 2 uurtjes zacht laten pruttelen.