KookJij

Snelle Stroganoff-schotel met aardappel

Een heerlijk snelle stroganoff-schotel met aardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mezelf (na een keer te moeten improviseren)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snelle Stroganoff-schotel met aardappel te bereiden

1. Warm de hapjespan op middelgroot vuur, voeg de spijsolie en de margarine toe. Wacht tot dit lichtbruin kleurt.
2. Rul het gehakt, voeg de fijn gesneden knoflook toe, goed mengen.
3. Voordat het gehakt de bekende grijze kleur krijgt, open het zakje Stroganoff-kruiden en voeg dit in zijn geheel toe aan het gehakt-knoflookmengsel.
4. Wederom goed mengen. Zodra het gehakt bruin begint te kleuren, voeg de Italiaanse wokgroenten toe. Meng dit goed door en laat een minuut meegaren.
5. Voeg de aardappelschijfjes/krieltjes toe. Weer goed mengen.
6. Laat het geheel een kleine 3-4 minuten op hoog vuur goed garen en bruinen, onder regelmatig roeren.
7. Zet het vuur klein, leg de deksel op de hapjespan en laat dit geheel een 25-30 minuten op klein vuur stoven.
8. Indien je het gerecht nog smeuïger wil maken, voeg je (vers gemaakte of kant-en-klare) Stroganoff-saus toe, doe dit (op grond van de gebruiksaanwijzing op de verpakking) het aantal minuten dat de saus mag (mee)koken vóórdat de gehele kooktijd om is bij het gerecht en laat meewarmen.
9. Als je het geheel een nog authentiekere smaak wil geven voeg je een borrelglaasje Wodka toe. Dit mag na 10 minuten kooktijd bij het gerecht gevoegd worden.

Mijn kookverhaal (M Ruijters)

Dit is een recept dat min of meer uit nood is geboren. Het is een redelijk snel te maken gerecht zonder teveel poespas of voorbereiding. Ik zeg er nadrukkelijk bij dat alle vóórgesneden groenten enz. ook zelf gesneden kunnen worden, het staat eenieder vrij om het zo uitgebreid of makkelijk te maken als men zelf wil. Maar voor diegenen die weinig tijd hebben om dit gerecht te maken is dit een vrij snel alternatief.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst