Recept
« Terug naar recepten
Snelle roerbak met grote garnalen en zwarte bonensaus
PT20M
Snelle roerbak met grote garnalen en zwarte bonensaus
Deze gezonde en zeer snelle roerbak heb je in een mum van tijd op tafel
staan.
Ik heb broccoli, champignons en ui gebruikt omdat ik dat toevallig in huis
had maar je kunt ook variëren met paprika, Chinese kool, sugarsnaps of
peultjes of je neemt gewoon een zak gesneden roerbakgroenten. Ook heb
ik voorgekookte udon noedels gebruikt, lekker makkelijk als je tijdgebrek
hebt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snelle roerbak met grote garnalen en zwarte bonensaus te bereiden
- Snij de broccoli in roosjes en overgiet ze met kokend water, laat dit 5 minuutjes staan en laat het uitlekken.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen 1 minuut op een hoog vuur.
- Doe de uitgelekte broccoli in de wok en roerbak dit 3 minuten op een hoog vuur mee.
- Voeg de gesneden ui en champignons toe en roerbak dit ook nog ongeveer 2 minuten mee.
- Meng intussen dezwarte bonensaus met het water en de suiker tot een glad geheel en voeg dit aan de roerbak toe. Schep alles doorelkaar en doe er dan eerst de noedels en dan de cashewnoten en de gehakte koriander erbij. Schep alles doorelkaar.
- Serveer met een partje limoen.