Recept
« Terug naar recepten
Snelle vol-au-vent
PT40M
Snelle vol-au-vent
Een heerlijk snelle vol-au-vent recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snelle vol-au-vent te bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C.
Snij de kip in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze heel even in boter en voeg er dan de kip en de bouillon aan toe. Laat 10 minuten zachtjes garen.
Verwarm ondertussen de bladerdeegbakjes 10 minuten in de oven.
Meng 1,5 el boter met 1,5 el bloem en doe dit al roerend bij de kip. Breng aan de kook en laat al roerend een minuutje doorkoken. Doe er de room bij. Neem van het vuur af en roer er de eidooier door.
Vul de deegbakjes met de vol-au-vent, bestrooi met bladpeterselie en sesamzaadjes en serveer meteen.
Snij de kip in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze heel even in boter en voeg er dan de kip en de bouillon aan toe. Laat 10 minuten zachtjes garen.
Verwarm ondertussen de bladerdeegbakjes 10 minuten in de oven.
Meng 1,5 el boter met 1,5 el bloem en doe dit al roerend bij de kip. Breng aan de kook en laat al roerend een minuutje doorkoken. Doe er de room bij. Neem van het vuur af en roer er de eidooier door.
Vul de deegbakjes met de vol-au-vent, bestrooi met bladpeterselie en sesamzaadjes en serveer meteen.
fijnproever zegt: