KookJij

Snert (moeders recept)

Een heerlijk snert (moeders recept) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mijn moeder
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snert (moeders recept) te bereiden

Vul de grote soeppan (5 liter) ¾ met water. Doe hierin de varkenslappen, speklappen, spliterwten, ui, prei en aardappelen. Laat dit 1,5 uur koken. Wel af en toe roeren!
Haal het vlees er uit en snijd dit in kleine stukjes. Voeg vervolgens het pakje erwtensoepmix (vooraf aangemaakt met water) toe. Laat het een half uur zacht koken, wel roeren anders brand het aan! Doe het vlees weer in de pan, snijd de rookworst in plakjes en voeg deze ook toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Nou Harry, het heeft heerlijk gesmaakt de erwtensoep, 1 plak knolselderij van 1 cm.
Bedankt Harry:):p
derbyke

derbyke zegt:
Ja Harry, zo te lezen een echt lekker caloriebommeke, gelijk men zegt heerlijk ;);)
Anna

Anna zegt:
Mis toch echt de knolselderij, hoor :p:p
Al zal de smaak ervan toegevoegd zijn in het pakje mix:D Heerlijk!
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Niks te danken! Geniet er van :)
mia7

mia7 zegt:
Harry,..Dit is een echte oer Hollands erwtensoep. Dit wordt zaterdag deze erwtensoep! Bedankt!! :p:p:p:)