Recept
« Terug naar recepten
Snijbiet gesauteerd a la Catalana
PT40M
Snijbiet gesauteerd a la Catalana
Een heerlijk snijbiet gesauteerd a la catalana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
3/4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
De Spaanse Keuken. Penelope Casas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snijbiet gesauteerd a la Catalana te bereiden
1. De rozijnen 10 minuten weken in warm water, afgieten en droogdeppen met keukenpapier.
2. Breng ondertussen een pan met water en1 eetlepel olijfolie en wat zout aan de kook. Voeg de snijbiet toe en laat ong 15 minuten koken of zo lang dat de groente naar jouw smaak bijna gaar is.
3. Laat de snijbiet goed uitlekken en druk het kookvocht zoveel mogelijk eruit. Hak de groente dan grof. De pan van binnen afdrogen of bij nr. 4 een andere pan nemen.
4.Plet het teentje knoflook licht met een lepel en verhit de extra el olijfolie in de pan met het teentje knoflook erin. Duw telkens met de achterkant van een houten lepel op het teentje zodat dat aan alle kanten snel bruin is. Gooi de knoflook dan weg.
5. Doe dan de pijnboompitten in de pan en sauteer ze snel tot goudgeel. Pas op dat ze niet aanbranden.
6. Nu de gehakte snijbiet en de uitgelekte rozijnen en zout toevoegen, goed mengen en alles ong 5 minuten al roerend laten sauteren.
2. Breng ondertussen een pan met water en1 eetlepel olijfolie en wat zout aan de kook. Voeg de snijbiet toe en laat ong 15 minuten koken of zo lang dat de groente naar jouw smaak bijna gaar is.
3. Laat de snijbiet goed uitlekken en druk het kookvocht zoveel mogelijk eruit. Hak de groente dan grof. De pan van binnen afdrogen of bij nr. 4 een andere pan nemen.
4.Plet het teentje knoflook licht met een lepel en verhit de extra el olijfolie in de pan met het teentje knoflook erin. Duw telkens met de achterkant van een houten lepel op het teentje zodat dat aan alle kanten snel bruin is. Gooi de knoflook dan weg.
5. Doe dan de pijnboompitten in de pan en sauteer ze snel tot goudgeel. Pas op dat ze niet aanbranden.
6. Nu de gehakte snijbiet en de uitgelekte rozijnen en zout toevoegen, goed mengen en alles ong 5 minuten al roerend laten sauteren.