KookJij

Snijboontjes op z'n Surinaams

Een heerlijk snijboontjes op z'n surinaams recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Surinaams Kookboek. Fokkelien Dijkstra
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snijboontjes op z'n Surinaams te bereiden

De uiteinden van de snijbonen eraf snijden. De bonen dan in stukken van 1,5 à 2 cm snijden (zie foto).
Fruit de stukjes ui in de boter tot ze lichtbruin zijn.
Voeg dan de stukjes snijbonen en tomaat en nootmuskaat en suiker toe en eventueel de ve-tsin.
Verkruimel het bouillonblokje hierover en roer alles goed door.
Nu 2 à 3 el water erdoor roeren, eventjes aan de kook brengen en het vuur laag draaien.
Het deksel half op de pan en het gerecht gaar laten stoven. De tijd hiervoor is afhankelijk van je eigen smaak. Gewoon proeven wanneer je de boontjes naar je smaak gaar zijn.
Voeg zout toe en eventueel nog wat nootmuskaat.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Op vakantie op Curacao heb ik een Antilliaans en een Surinaams kookboek gekocht. Veel bekende gerechten tegengekomen.
Dit is het eerste dat ik uit het Surinaams kookboek bereid hebt.
We hebben dit gegeten met gebakken vis en een Creools sausje, speciaal voor vis. (uit het Antilliaans kookboek)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

HarryLohr

HarryLohr zegt:
Om even terug te komen op Vet-sin, er zijn inderdaad mensen die er ziek van worden. Zelf krijg ik er migraine door.
flavia

flavia zegt:
Ja, een bekend recept, erg lekker. Zit ook suiker bij.
En de saus krioyo is ook errrrrg lekker.:p:D
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Dit recept ken ik en het is echt lekker; eet het met pepesan van gestoomde makreel& surisambal. De snijbonen knip ik met een (keuken)schaar in ruitjes + voeg bij het koken een schepje suiker toe, dat haalt de smaak v.d.boontjes op.:p:p
flavia

flavia zegt:
Er schijnen veel mensen ziek te worden van ve-tsin, al is dat wetenschappelijk niet bewezen. Ik heb er geen last van, maar heb ve-tsin tussen haakjes gezet. Ieder moet voor zich bekijken dit wel/ niet te gebruiken. Indien je dit wel doet, maar een zeer klein snufje nemen.
Franks

Franks zegt:
Lijkt me heerlijk ben zo al favoriet van snijbonen ik ga het proberen. Gr.
Breukers

Breukers zegt:
Vraag voor Opa Henny: waarom geen ve-tsin ?
Opa henny

Opa henny zegt:
Gebruik aub GEEN ve-tsin. Laat dit uit het recept. En eet smakelijk:p
Anna

Anna zegt:
Op deze manier zal ik het zeker eens gaan maken!:D Ook ik hou niet van snijbonen door de molen, maar dit ziet er heerlijk uit! :D;)
gea

gea zegt:
Daar is het al:)Lekker!
Ik denk dat dit het morgen wordt!:p:p
Alma

Alma zegt:
Lijkt me heerlijk en makkelijk! Binnenkort ga ik dit eens maken.
derbyke

derbyke zegt:
Flavia, heerlijk zo maken wij ze ook ongeveer, of met fijne boontjes en gehaktballen in de saus. Groetjes en een fijne zondag :);):p