Op vakantie op Curacao heb ik een Antilliaans en een Surinaams kookboek gekocht. Veel bekende gerechten tegengekomen.
Dit is het eerste dat ik uit het Surinaams kookboek bereid hebt.
We hebben dit gegeten met gebakken vis en een Creools sausje, speciaal voor vis. (uit het Antilliaans kookboek)
Recept
« Terug naar recepten
Snijboontjes op z'n Surinaams
PT20M
Snijboontjes op z'n Surinaams
Een heerlijk snijboontjes op z'n surinaams recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Surinaams Kookboek. Fokkelien Dijkstra
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snijboontjes op z'n Surinaams te bereiden
De uiteinden van de snijbonen eraf snijden. De bonen dan in stukken van 1,5 à 2 cm snijden (zie foto).
Fruit de stukjes ui in de boter tot ze lichtbruin zijn.
Voeg dan de stukjes snijbonen en tomaat en nootmuskaat en suiker toe en eventueel de ve-tsin.
Verkruimel het bouillonblokje hierover en roer alles goed door.
Nu 2 à 3 el water erdoor roeren, eventjes aan de kook brengen en het vuur laag draaien.
Het deksel half op de pan en het gerecht gaar laten stoven. De tijd hiervoor is afhankelijk van je eigen smaak. Gewoon proeven wanneer je de boontjes naar je smaak gaar zijn.
Voeg zout toe en eventueel nog wat nootmuskaat.
Fruit de stukjes ui in de boter tot ze lichtbruin zijn.
Voeg dan de stukjes snijbonen en tomaat en nootmuskaat en suiker toe en eventueel de ve-tsin.
Verkruimel het bouillonblokje hierover en roer alles goed door.
Nu 2 à 3 el water erdoor roeren, eventjes aan de kook brengen en het vuur laag draaien.
Het deksel half op de pan en het gerecht gaar laten stoven. De tijd hiervoor is afhankelijk van je eigen smaak. Gewoon proeven wanneer je de boontjes naar je smaak gaar zijn.
Voeg zout toe en eventueel nog wat nootmuskaat.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
En de saus krioyo is ook errrrrg lekker.:p:D
Barbara Metz zegt:
flavia zegt:
Anna zegt:
derbyke zegt:
HarryLohr zegt: